Når sponsorater og events går op i en højere enhed

Når man som virksomhed springer ud i at sponsorere en begivenhed eller et brand, og indgår i et kommercielt partnerskab, er det helt essentielt at der lægges en strategi for eksekvering og forventet udbytte af sponsoratet. Der skal gerne være – eller skabes – nogle tydelige synergier mellem den virksomhed som køber sig ind i en given platform, og det event eller brand, der udgør platformen. Det bliver mere og mere sjældent, at sponsoren udelukkende ønsker eksponering. Derimod søges den unikke mulighed som sponsorater rummer, for at række ud og bygge bro til den ønskede målgruppe. Det er i den forbindelse, at synergierne skal bringes i spil; gennem aktivering af sponsoratet. Aktivering er selve sponsoratets løftestang. Der er hér, at brandet kan komme i kontakt med sine kunder på en engagerende måde, der skaber relation.

Den mulighed har SB12 og Burger King grebet, med deres hovedsponsorater på Vi Elsker 90’erne’s fest-turné rundt i landet. Begge virksomheder har telte på pladsen, med aktivering der engagerer gæsterne på en måde, som skaber værdi for dem. Altså gæsterne. For det handler om at sætte sin målgruppe i centrum og bidrage positivt til deres oplevelse. Og gerne på en sjov eller praktisk måde.

Oplevelsen i fokus

Burger King aktiverer deres sponsorat med udgangspunkt i at løse en praktisk udfordring for gæsterne. I og med at 90’er festen varer omkring 12 timer, og mange mobiler bruges flittigt til billeder, video, Snapchats, Mobile Pay og opdateringer på SoMe profiler, kan batteriet blive presset. Og hvis der er noget, der er upraktisk og ubelejligt i et samfund, hvor behovet for at dele sine aktiviteter på sociale medier og den berygtede FOMO* præger medieadfærden, så er det, at mobilen løber tør for batteri under en musikfest. I et brandet Burger King område, kan man derfor få ladet sin mobil op, eller købe en brandet power bank. Ved at afhjælpe gæsternes potentielle batteri-udfordring er Burger King med til at give målgruppen en bedre oplevelse, og bidrage til en positiv brand konnotation.

Burger King Aktivering

(Foto credit: Ewert Foto)

Produktet i fokus

SB12 tager udgangspunkt i deres eget produkt og kobler dette med musikfestens kontekst. Med en kampagne om at blive kysseklar med god ånde, på en dag og aften hvor måltiderne for de fleste består af fastfood som kebab, franske hotdogs og flæskestegssandwich, rammer produktet en problemstilling, der er sjov og let at identificere sig med. Har man oplevet en Vi Elsker 90’erne fest er man ikke i tvivl om, at der er kærlighed i luften – både i form af kærlighed til nostalgien omkring musikken og årtiet, men også i form af ekstraordinær god stemning gæsterne imellem. Og så ER festivals og koncerter generelt kendt for at være begivenheder, hvor folk kommer hinanden ved. Derfor er sampling af SB12 mundskyl, et ”kysse-cam” og -konkurrence på storskærmene, samt et kastespil med SB12 produkter, hvor man kan vinde en tur i biffen og kro-ophold, alle aktiveringstiltag, der sætter produktet i scene på en underholdende og relevant måde for målgruppen

SB12 Aktivering 2

Med aktiveringen på Vi Elsker 90’erne, er Burger King og SB12 med til at øge deres målgruppers samlede oplevelse af det event de er kommet for at nyde, ved at bidrage positivt med nogle skæve og sjove, men relevante aktiveringstiltag. Uanset om det er med udgangspunkt i eget produkt, eller en praktisk udfordring, er det dét vi i ALLIANC kalder for win-win-win princippet. Vi er derfor både glade for og stolte af, at have været med til at udarbejde sponsoraterne.

*FOMO er en populær forkortelse for Fear Of Missing Out

2018-02-01T13:11:17+00:00